Misdaad

Datalek treft Ticketmaster: klanten moeten nieuw wachtwoord instellen

Heb je ooit een concertkaartje gekocht via Ticketmaster? Grote kans dat je vandaag een mail hebt ontvangen waarin je wordt gevraagd een nieuw wachtwoord aan te maken om te kunnen loggen op je account. De reden is een datalek.

Bij een andere dienst is een datalek geweest, waardoor Ticketmaster nu actie moet ondernemen. Hackers hebben mailadressen en wachtwoorden in handen gekregen en proberen nu of ze daarmee ook op andere plekken kunnen inloggen. Veel mensen gebruiken namelijk dezelfde wachtwoorden op meerdere plekken.

  

Screenshots van de e-mail door Ticketsmaster naar gebruikers is verstuurd.

‘Ongewone inlogpogingen’

Ticketmaster bevestigt dat de woensdag gestuurde mail echt is. Het platform zegt dat het onlangs “ongewone inlogpogingen bij een aantal accounts” heeft gezien. Het is niet duidelijk of de mail is verstuurd aan iedereen die ooit een account heeft aangemaakt bij Ticketmaster, of alleen aan gebruikers van wie het e-mailadres voorkomt in een datalek. Het is ook niet bekend bij welke dienst dat datalek was, en of het de kwaadwillenden is gelukt om in te loggen bij Ticketmaster-gebruikers.

Het is niet voor het eerst dat Ticketmaster te kampen heeft met cybercrime. Tussen september 2017 en juni 2018 liepen klanten ook kans dat hun gegevens door hackers waren gestolen.

Bron: ANP/redactie