Sport

Oranje-speler Danjuma Groeneveld per ongeluk aangehouden voor poging tot moord

De Nederlandse voetballer Arnaut Danjuma Groeneveld is half maart ten onrechte aangehouden voor een poging tot moord. Die openbaring heeft de speler van AFC Bournemouth gedaan in The Sun.

Toen Danjuma drie maanden geleden over straat liep werd hij plotseling in de boeien geslagen. “Twee agenten stapten uit en vertelden me dat ik mijn handen op het dak van de auto moest plaatsen”, vertelt de 23-jarige international.

“Ik vroeg: wat heb ik gedaan? Ze schreeuwden dat ik mijn mond moest houden en mijn handen op het raam moest drukken. Dat deed ik, waarna ik wéér vroeg wat ik had gedaan. Maar de agenten wilden niets zeggen en wachtten op hulp.”

Het was beschamend

Danjuma spreekt schande van de handelswijze van de Engelse politie. “Het was echt beschamend. Mensen liepen langs en maakten foto’s. Ik raakte gefrustreerd en heb daardoor dingen gezegd die ik niet had moeten zeggen. Ik was zó boos.”

Uiteindelijk bleek de speler van Bournemouth niet diegene te zijn die de politie zocht na een steekpartij. Danjuma zegt geen excuses te hebben ontvangen. De oud-speler van NEC komt volgend weekend weer in actie, thuis tegen Crystal Palace.

ANP