Sport

Dam tot Damloop 2020 gaat door, maar wel vanuit huis

Eerder dit jaar zette het coronavirus een streep door de Dam tot Damloop. Nu krijgt de hardloopwedstrijd alsnog een coronarproof editie: de Home Edition. Lopers starten dit jaar namelijk vanuit huis.

Deelnemers kunnen op de originele data van het evenement, zaterdag 19 en zondag 20 september, in hun eigen omgeving de 10 of 5 mijl rennen. Dat kan individueel, als bedrijventeam of voor een goed doel.

Lees ook: Michel Jansen mocht niet starten aan de Dam tot Damloop: ‘Na jaren had ik eindelijk een startbewijs te pakken’

Ingeschreven deelnemers krijgen een speciaal pakket thuisgestuurd. Hierin zit onder andere het startnummer, een speciaal Home Edition runningshirt en een Dam tot Dam-poster die op het raam geplakt kan worden. Wie zijn prestatie wil belonen met een medaille kan daarvoor kiezen bij inschrijving.

Inschrijven Dam tot Damloop 2020

Vanaf maandagochtend 09.00 uur kunnen hardlopers zich inschrijven voor de thuiseditie van de wedstrijd. Hardlopers die stonden ingeschreven voor de afgelaste editie en geen restitutie hebben ontvangen, mogen gratis meedoen.

Het zogenoemde ‘Dam tot Dam Weekend’ heeft normaal gesproken ruim 80.000 deelnemers.

ANP