Gezondheid

Alle wintersporters in twee skigebieden Tirol in quarantaine

Iedereen die op dit moment in twee skigebieden in het Oostenrijkse Tirol is, moet in quarantaine. Zo heeft de lokale overheid vandaag bekendgemaakt. Het gaat om de gebieden in het Paznauntal en Sankt Anton am Arlberg. Ook Nederlanders moeten thuis in isolatie, zo verzoekt de Tiroolse overheid.

De beslissing is genomen nadat het coronavirus zich de afgelopen dagen snel heeft verspreid in de gebieden. De bekende wintersportdorpen Ischgl, See, Kappl, Galtür en Sankt Anton am Arlberg worden de komende twee weken volledig van de buitenwereld afgesloten.

Thuisisolatie

Toeristen kunnen de gebieden nog wel uit, maar wordt verzocht contact op te nemen met de eigen overheid en in thuisisolatie te gaan. Hoeveel Nederlanders er door deze maatregel wordt getroffen zijn is op dit moment niet duidelijk.

Lees ook: Volg al het laatste nieuws over het coronavirus in dit liveblog

“De federale overheid in Wenen neemt contact op met alle landen vanwaar getroffen toeristen komen,” zo laat een woordvoerder van de Tiroolse overheid weten aan Hart van Nederland. “Alle toeristen zijn bij ons geregistreerd, dus kan ook de Nederlandse overheid controleren of iedereen in thuisquarantaine gaat. Het belangrijkste is nu om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te dammen.”

Files

Nederlandse skiërs in het gebied maken zich op voor een grote uittocht. “Er is bijna niemand meer op de pistes, en terrassen zijn heel erg leeg”, zegt een van de Nederlanders die op dit moment op wintersportvakantie in de regio is. “Veel mensen zijn per direct weggegaan.” “Maar”, zo laat een andere toerist aan onze redactie weten, “Als je nu wegrijdt, sta je in de file.”

Lees ook: Heel Holland hamstert, maar is dat nou nodig?

Donderdag werd al bekend dat het leven in Tirol volledig stil komt te liggen. Alle skigebieden en accommodaties gaan vanaf maandag dicht. In geheel Oostenrijk wordt elke commerciële activiteit op apotheken en belangrijke winkels na gesloten.

Beeld: Pixabay