Gezondheid

Coronavirus in Italië dwingt Utrechtse ijssalon Roberto Gelato ijsfestijn te cancelen

Wie zich had verheugd op een grootse seizoensopening bij de Utrechtse ijssalon Roberto Gelato, komt van een koude kermis thuis. Roberto wilde de zeven beste ijsmakers speciaal voor de opening laten overkomen, maar de uitbraak van het coronavirus in Italië gooit roet in het ijs.

Lees ook: Drentse scholen willen dat ouders hun kinderen op coronavirus laten testen

Dat laat Roberto Coletti, eigenaar van de Utrechtse ijssalon, in alle nederigheid weten via een videoboodschap op Facebook. “Leuke klanten, goedemiddag”, begint hij zijn relaas. “Over vier dagen gaan we open. Al maanden zijn we bezig om een leuk event te organiseren. Waarbij de hele omzet naar een goed doel gaat.”

Geen ijs dankzij coronavirus

De zeven beste ijsmakers uit Italië moesten de grote publiekstrekker worden. Maar nu het coronavirus in Italië is uitgebroken, moet Roberto zijn conclusies trekken. “Zes van de zeven ijsbereiders wonen vlakbij het gebied waar het virus blijkbaar is gevonden. Het is een pijnlijke beslissing, maar we hebben besloten om hen niet te laten komen. Voor hun veiligheid en onze veiligheid.”

De plannen voor de grootse opening worden desondanks niet in de ijskast gezet. Mensen die vrijdag 28 februari alsnog zin hebben in een hoorntje met een bolletje of twee, kunnen gerust langskomen. “Jullie zijn welkom, we zijn open en we gaan onze omzet aan een goed doel schenken.”

“Ik wil jullie mijn excuses aanbieden, ik kan mijn belofte niet nakomen”, besluit Roberto zijn videoboodschap. Hij geeft aan geen verantwoordelijkheid te willen dragen. Ten slotte doet hij er nog een maal een schepje bovenop. “Als jullie mijn collega in zijn witte jasje niet zien, weten jullie nu wat de reden is. Tot vrijdag, en excuses.”

The Good Gelato 2020

Let Op onze plannen zijn voor vrijdag iets verandert. 😢 #lekkerijs #robertogelato

Posted by Roberto Gelato on Monday, February 24, 2020