Gezondheid

Coronavirus: 'Wel spannend om nu naar Italië te reizen'

Ook in Italië is het zich steeds verder verspreidende coronavirus het gesprek van de dag. Daar zijn inmiddels al zeven mensen aan het virus overleden en ook de stad Bergamo (Noord-Italië) is een eerste geval van het coronavirus gemeld.

Gaan Nederlanders die nu toch op het vliegtuig richting Italië stappen met een gerust hart op reis, of wordt het toch lastig ontspannen tijdens hun vakantie..?

Niet gek laten maken

De meeste Nederlanders die dinsdag op het vliegtuig stappen maken zich niet al te sappel. “Helemaal niet zelfs. We zijn gezond allemaal dus ik ga er niet vanuit dat er iets gebeurt”, vertelt een reizigster die met haar gezin richting Italië vliegt. “Wij hebben geen voorzorgsmaatregelen getroffen. Geen mondkapjes nee. Ja mijn kinderen met carnaval”, lacht ze. “Ik weet niet of het overdreven is maar je moet je ook niet gek laten maken.” Op het programma staan uiteraard een bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek, en het Colosseum.

Lees ook: Rode Kruis: Nederlanders weten te weinig over het gebruik van mondkapjes

Maar, een andere passagier is er niet helemaal gerust op. Zijn bestemming is Florence maar hij landt op luchthaven Bologna, midden in besmettingsgebied. “Ik maak me wel zorgen. Je weet niet hoe het zich uitbreidt. Ik vind het wel spannend, die reis. Ik denk als ik eenmaal in niet-besmet gebied ben, eenmaal in Florence, dat het wel weer naar beneden gaat, die zorg. Maar ik maak me wel zorgen ja.”

Lees ook: Negatief reisadvies voor delen van Italië door corona

Een mondkapje heeft hij nog niet, maar die hoopt hij op het vliegveld te scoren. “Verder is het goed handelen als ik het Rode Kruis begrijp, verder heb ik de app van Buitenlandse Zaken zodat ik actief weet wat het reisadvies is.” Hij twijfelde tot gisteren of hij zou gaan, maar het positieve reisadvies van BZ gaf de doorslag. “Ik ga gewoon, ik zie wel hoe het gaat.”