Gezondheid

Coronavirus duikt ook op in België, een uit Wuhan gerepatrieerde Belg besmet met virus

Een van de negen Belgen die vanuit het Chinese Wuhan naar huis zijn gehaald, is besmet met het coronavirus. Dat meldt de Belgische minister van Volksgezondheid Maggie De Block dinsdag. De andere acht zouden niet geïnfecteerd zijn, ze hebben negatief getest.

Lees ook: Wat is het coronavirus en moeten we ons zorgen maken?

Het gaat om het eerste Belgische coronageval. Dat een Belg die afgelopen weekeinde in hetzelfde toestel uit China zat als een aantal Nederlanders, is besmet met het coronavirus, is geen reden voor extra maatregelen in Nederland. Dat zei Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), dinsdag in een briefing aan Tweede Kamerleden.

Van Dissel benadrukte dat de Belg bij wie besmetting is vastgesteld nog geen ziekteverschijnselen vertoonde. Dat, en het feit alle Europeanen die in het vliegtuig van China hierheen zaten mondkapjes droegen, maakt de kans op besmetting van Nederlanders in het vliegtuig gering. Daarbij zijn alle Nederlanders bij terugkomst al in quarantaine geplaatst.

Wuhan is de bron van de uitdijende corona-virusepidemie. Inmiddels zijn er meer dan 420 doden en 20.000 mensen besmet.

Bron: ANP