Gezondheid

Coronapatiënt uit Amsterdam was vorige week luizenmoeder

De coronapatiënt uit Amsterdam heeft afgelopen woensdag als luizenmoeder op basisschool Laterna Magica in Amsterdam gewerkt. Dat blijkt uit een brief van de GGD aan ouders met kinderen op de school, schrijft NOS.

Lees ook: Twee kinderen van besmette vrouw in Diemen zijn mogelijk ook ziek

Burgemeester Femke Halsema verklaarde tijdens een persconferentie dat de vrouw uit Amsterdam – die wegens een verbouwing momenteel in Diemen woont – afgelopen week kinderopvang Atlas Arena in Amsterdam-Zuidoost en basisschool Laterna Magica heeft bezocht.

Coronapatiënt was luizenmoeder

Op die laatste school heeft de coronapatiënt woensdag nog basisschoolleerlingen gecontroleerd op luizen. Ouders met kinderen op de genoemde basisschool of de kinderopvang zijn gevraagd hun kroost goed in de gaten te houden. Bijvoorbeeld door ze iedere dag te temperaturen. Als de kinderen koorts hebben of klachten rond hun luchtweg, moeten ouders dit melden bij de GGD.

Twee van de drie kinderen van de besmette vrouw uit Amsterdam vertonen milde klachten. Of ook deze kinderen besmet zijn met het nieuwe coronavirus, wordt later vanochtend duidelijk.

Beeld ter illustratie