Gezondheid

Corona-uitbraak op revalidatieafdeling verpleeghuis in Oud-Beijerland

Op de revalidatieafdeling van een verpleeghuis in Oud-Beijerland is het coronavirus uitgebroken. Bij veertien cliënten en vijftien medewerkers is het virus vastgesteld, meldt de zorgorganisatie Zorgwaard zondag.

De besmette bewoners worden bij elkaar op een aparte afdeling ondergebracht, om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. De besmette medewerkers zitten in thuisquarantaine. Donderdag bleek al dat tien medewerkers en twee cliënten besmet zijn met het virus. Daarop besloot het verpleeghuis om alle medewerkers en cliënten te testen.

Weinig tot geen klachten

De besmettingen zijn ontdekt in het woon- en zorgcomplex Rembrandt, dat onder Zorgwaard valt. Volgens directeur Nico de Pijper zijn de positief geteste personen niet heel erg ziek. Slechts een cliënt moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

De Pijper stelt dat op alleen op basis van klachten moeilijk te achterhalen is wie besmet is met het virus en wie niet. “We hebben te maken met een situatie waarin een aantal medewerkers en cliënten eigenlijk weinig tot geen klachten hadden,” zo vertelt hij zondag aan Hart van Nederland.

Oorzaak verspreiding onbekend

Het is niet bekend hoe het virus het gebouw is binnengekomen. “Dat kan natuurlijk zowel via de medewerkers of via het bezoek zijn binnen gekomen”, zegt De Pijper. “Het kan ook goed zijn dat iemand vanuit het ziekenhuis binnengekomen is die toch positief bleek te zijn. Dat zijn we aan het onderzoeken, dus dat hebben we nu nog niet scherp.”

ANP/Redactie