Opmerkelijk

Drie collega's zitten samen in quarantaine op kantoor: 'Voor het slapen drinken we een pilsje'

Bij het creatieve kunstbedrijf Dutch Deco Finish in Erp slapen sinds maandag twee werknemers samen met hun baas op de werkvloer. Toen een andere collega corona bleek te hebben besloot het drietal geen risico te nemen. En dus zat er maar één ding op: in quarantaine op kantoor.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog

Wim Kapteins slaapt in de kantine van het Brabantse bedrijf en was al vrij snel gewend aan zijn nieuwe slaapplek. “De keuze was snel gemaakt. Ik dacht: ik blijf gewoon hier”, vertelt hij aan Hart van Nederland. “Thuis moesten ze er wel om lachen.”

Matras op de grond

Collega Leander van Lieshout ligt iets minder goed op zijn matras op de grond van de kamer verderop. Toch neemt hij de omstandigheden graag voor lief. “Mijn vrouw werkt in de ouderenzorg”, legt hij uit. “Dus als ik corona mee naar huis neem, zou het een groot probleem zijn.”

“Het is minder comfortabel dan een echt bed, maar het gaat goed zo”, bezweert Leander. Hij heeft naar eigen zeggen ook niets te klagen tijdens de kantoorquarantaine. “De familie komt eten brengen en we hebben een douche.”

Lees ook: Jongeren brengen speciale zelfgemaakte quarantainepakketjes rond

Wim en Leander werken, eten én slapen sinds deze week dus met werkgever Remon van Zeggol, maar de mannen voelen zich niet opgescheept met hun baas. Remon kent zijn medewerkers dan ook goed, zegt hij. “We zijn naast collega’s ook vrienden.” Voor zaken zijn de drie al vaker samen naar het buitenland gereisd.

(Tekst gaat verder onder foto)

quarantaine op kantoor

Pilsje voor het slapen

Ondertussen moet er wel doorgewerkt worden. Het bedrijf maakt grote kunstwerken voor evenementen en showrooms. De drie werken momenteel aan bijna drie meter hoge giraffe die in een Italiaanse showroom komt te staan. ”We staan om 7.00 uur op, ontbijten samen en een uur later aan de slag. Voor het slapen drinken we nog een pilsje”, baas Remon.

Lees ook: Matthijs begonnen als nieuw quarantainemaatje van Marcel

De drie collega’s zitten voorlopig tot vrijdag in quarantaine. Dan krijgen de mannen de uitslag van hun coronatest. “We hopen toch weer van het weekend thuis te zijn”, zegt Leander tot slot. “Want dan is het Pakjesavond.”