Opmerkelijk

Unieke collectie Stille Nacht, Heilige Nacht heeft nieuw onderkomen

De unieke verzameling van het kerstlied Stille Nacht, Heilige Nacht van Meerlonaar Reinier Thiesen heeft een nieuw onderkomen. Thiesen overleed afgelopen maandag aan de gevolgen van Alzheimer, zijn laatste wens was het vinden van een goed onderkomen voor zijn verzameling.

Het Brabantse museum Nostalgie en Techniek in Langenboom gaat zich ontfermen over de 6500 uitvoeringen van het kerstlied. Op Twee Kerstdag liet René Poels, een neef van Thiesen, aan Hart van Nederland weten naarstig op zoek te zijn naar een goed onderkomen. Hij had het zijn oom beloofd.

Verschillende musea boden zich aan om de collectie over te nemen. Maar uiteindelijk besloot Poels de collectie te schenken aan het museum in Langenboom. Afgelopen weekend kwam de overname rond en daarmee werd de laatste wens van Thiesen vlak voor zijn overlijden vervuld.

Lees ook: Reinier Thiesen (75) heeft unieke verzameling van het kerstlied: Stille Nacht, Heilige Nacht

Unieke collectie

“Vader en ik hebben de verzameling van Reinier in Meerlo bekeken”, vertelt Frans van Schayik eigenaar van museum Nostalgie en Techniek. “Het is een unieke collectie die past in ons veelzijdig museum.”

In het museum is op dit moment een afwisselende collectie te vinden van onder andere tractoren, bromfietsen, religieuze voorwerpen, miniatuur kermisattracties en een verzameling LP’s. De verzameling van Thiesen krijgt hierin een bijzondere plek.

“Mensen kunnen in het museum ervaren van Reinier heeft verzameld, informatie krijgen over de geschiedenis van het lied en ook kunnen ze de diverse uitvoeringen van Stille Nacht, Heilige Nacht beluisteren.”