Sport

Clubicoon Feyenoord Carlo de Leeuw overleden

Feyenoord heeft een waar clubicoon verloren. Materiaalman en oud-speler Carlo de Leeuw is donderdag overleden aan de gevolgen van kanker. Hij werd 59 jaar.

De Leeuw, geboren op 12 december 1960 in Rotterdam IJsselmonde, heeft al van kinds af aan het rood-witte bloed door zijn aderen stromen. Hij begon bij de jeugdopleiding van Feyenoord. Sinds 1978 speelde hij voor het eerste elftal als linksbuiten. Hij speelde tot 1982 45 wedstrijden. Eén van zijn hoogtepunten was in de bekerfinale van 1980 tegen Ajax, waarin hij wist te scoren. Hierna kwam hij nog uit voor Excelsior, SC Cambuur, FC Eindhoven en FC Volendam.

Terugkeer Feyenoord

In 2000 keerde hij terug naar Feyenoord als materiaalman. Die rol vervulde De Leeuw tot begin dit seizoen. In de voetbalwereld wordt er verslagen gereageerd op het verlies van De Leeuw. “Oh wat vreselijk. De man die mij altijd zo geweldig welkom liet voelen bij Feyenoord en zo trots sprak over zijn familie. Wat een lieve man”, zegt Barbara Barend op Twitter. Oud-international en voormalig Feyenoorders Pierre van Hooijdonk bedankt De Leeuw ‘voor de geweldige momenten die we hebben gedeeld’.

In augustus van vorig jaar werd er bij hem tongkanker geconstateerd. Na een zware herstelperiode leken de kansen op overleving goed. Toch verloor hij de oneerlijke strijd. Carlo de Leeuw werd 59  jaar. Mensen die hun steun willen betuigen aan de familie kunnen een bericht achterlaten op het condoleanceregister.