112

Carnavalsvierder loopt met nepwapen rond in Breda

In Breda is vrijdagavond een carnavalsvierder opgepakt omdat hij een outfit droeg met een nepwapen. Bij zijn arrestatie bleek dat de man nog meer op zijn kerfstok had.

Agenten zagen de 25-jarige man uit Vlaardingen rond 23.00 uur lopen op de Hoge Brug. Hij viel op omdat hij een wapen in een holster droeg. Vanaf een afstand was niet te zien dat het om een nepwapen ging. De carnavalsvierder werd aangehouden en gaf het wapen vrijwillig af.

Drugs en celstraf

Toen de politie zijn identiteit controleerde, bleek dat de man nog vijftien dagen gevangenisstraf open had staan. Hij werd opgepakt en meegenomen naar het politiebureau. Daar ontdekten agenten dat de carnavalsvierder ook nog gebruikershoeveelheden MDMA bij zich had. De man zit vast en de drugs zijn in beslag genomen.

De politie roept carnavalsvierders op om geen nepwapens te dragen tijdens het feesten. “Als een nepwapen niet van echt te onderscheiden is, handelen agenten alsof het om een echt vuurwapen gaat. In deze gevallen kan het voorkomen dat agenten iemand onder schot nemen.”

Beeld: Politie