Lifestyle & Entertainment

Carnavalsvereniging De Wallepikkers pakt groots uit na brand vorig jaar

Carnavalsvereniging De Wallepikkers uit Zaltbommel kan niet wachten tot het carnavalsseizoen over twee weken weer losbarst. De wagens voor de optocht zijn zo goed als klaar en dat is een flinke opsteker want vorig jaar ging de loods met alle praalwagens in vlammen op. De schade destijds? Anderhalve ton.

Lees ook: Carnavalsvierders Zaltbommel gaan niet bij de pakken neerzitten na vernietigende brand

Er kwam een grote inzamelingsactie en ze probeerden er echt iets van te maken. Kleinschaliger, maar wel een echte optocht. “De saamhorigheid die er toen was… De groepen wilden door, wij wilden door, dan heb je steun bij elkaar en dan komt toch alles goed”, zegt Manuel Nijhof, tijdens deze feestelijke periode beter bekend als Prins Maerten de 17e.

De vereniging zat nog wel zonder gebouw, maar gelukkig kwam de gemeente in actie en werd er snel grond beschikbaar. Het komende carnaval wordt het definitieve bewijs dat de optocht helemaal terug is. Harrie Kessel, één van de leden van de vereniging, is blij toe, want carnaval “zit van binnen”. “Carnaval is iets wat je samen doet. Het thema is: ‘het mot niet gekker worden’. Nou, dat is in elk geval van toepassing geweest op vorig jaar!”