Carnavalsverenigingen in Oosterhout balen flink na opnieuw afgelaste optocht

Carnavalsverenigingen balen stevig van het feit dat de optocht opnieuw is afgelast. Nadat de gemeente Oosterhout de carnavalsoptocht ruim twee weken geleden afblies vanwege storm, gooit nu het coronavirus roet in het eten.

Binnen staan tientallen wagens die aankomende zaterdag niet getoond worden aan het publiek. Jack Erlings van carnavalsvereniging De Smulnarren spreekt van een unicum. “Het is nog nooit eerder gebeurd dat een optocht niet doorgaat. Dit jaar is het dus zelfs voor de tweede keer.”

Al het werk voor niets

Maandenlang keken de bouwers van de betrokken carnavalsverenigingen uit naar de optocht, maar al hun werk is de afgelopen tijd voor niets geweest. Stefan Bogers van carnavalsvereniging De Loltrappers baalt dan ook. “We zijn in september begonnen. Ik kan de uren niet meer bijhouden die erin zijn gestoken, maar het zijn er heel veel geweest.”

Lees ook: In kaart: alle evenementen die zijn afgelast door het coronavirus

Erlings hoopt dat de wagens in een ander weekend binnenkort alsnog kunnen worden tentoongesteld. “Bijvoorbeeld tijdens het zomercarnaval, maar daar moeten we het nog over hebben.”