Politiek

Bewoners van failliet camping Anloo afgesloten van de buitenwereld

Donderdagochtend om 9.30 uur heeft netbeheerder Enexis de caravans en chalets op Camping Anloo afgesloten van elektriciteit. Reden voor de maatregel is de brand-onveilige situatie die is ontstaan na gerommel met de elektriciteitskastjes op het terrein.

“Er is aan stroomkastjes geklooid”, vertelt Tessa Klute van de Veiligheidsregio Drenthe. “Er zijn teveel aftakkingen aangebracht en te zware zekeringen gebruikt. Het is gewoon te onveilig geworden, waardoor we geen andere mogelijkheid zagen.”

Hulpeloos

Thea van Lune woont al zestien jaar met haar man Tinus op de camping. “Je bent al hulpbehoevend maar nu ben je van alles afgesloten en dan ben je nog hulpelozer. De scootmobiel kan niet worden opgeladen, de verlichting doet het niet meer. Ik wil niet janken maar het gebeurt”, vertelt Thea emotioneel.

Terry, de dochter van Thea en Tinus, maakt zich grote zorgen. “Hoe het moet met mijn ouders?”, vraagt ze zich af. “Ik weet het op dit moment niet. We zijn machteloos. Ze kunnen niet bij mij of mijn broers terecht want wij hebben trappen en die kunnen zij niet lopen.”

Illegale bewoners

De camping was al eerder failliet verklaard, maar zo’n vijftig personen woonden nog op het terrein. Een aantal van hen deed dat zelfs illegaal. Maar dat heeft volgens Klute geen invloed gehad op de beslissing de elektriciteit af te sluiten. Een aantal bewoners is niet zelfredzaam. Met hen wil de gemeente Aa en Hunze meedenken voor een oplossing.