112

Cafébezoekers werken overvaller tegen de grond in Eindhoven

Een heldhaftige daad van cafébezoekers zaterdag op zondagnacht in Eindhoven. Toen twee overvallers een café binnen kwamen en geld eisten, besloten bezoekers het heft in eigen handen te nemen en er eentje tegen de grond te werken.

Een gezellige zaterdagnacht in Café Het Moest aan de Hoogstraat in Eindhoven werd ruw verstoord toen twee overvallers binnen kwamen en direct richting de rookruimte gingen. Daar binnen eisten ze geld van de bezoekers. Even dachten de cafégangers dat het om een grap ging. Totdat één van de overvallers een mes tevoorschijn haalde.

Vechtpartij

Hierop besloten een aantal heldhaftige cafébezoekers in te grijpen. Er ontstond een vechtpartij en uiteindelijk kon een van de overvallers tegen de grond worden gewerkt. De ander wist te ontkomen. De overvaller werd ingerekend door de politie en zal vandaag worden verhoord. De tweede dader is nog niet gepakt.

Bij de worsteling in het café werd één bezoeker gestoken. Hij raakte lichtgewond en kon ter plaatse worden behandeld door ambulancepersoneel. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Signalement

De politie in Eindhoven heeft een signalement van de gevluchte dader. Het gaat om een lichtgetinte man van tussen de 1.70 en de 1.80 meter lang. Zijn leeftijd wordt geschat op tussen de 18 en 20 jaar. Hij droeg een zwart trainingspak.