Opmerkelijk

Buschauffeur ernstig mishandeld bij vechtpartij in Uithoorn, drie personen aangehouden

De politie heeft drie aanhoudingen verricht naar aanleiding van een vechtpartij woensdagmiddag tussen een buschauffeur en meerdere jongeren in Uithoorn.

Op beelden van het incident is te zien hoe jongeren de chauffeur zwaar toetakelen. Wat er precies aan de beelden vooraf is gegaan, is niet helemaal duidelijk. Volgens een anonieme bron trapten de jongeren de fietsen van een ouder stel omver en kwam de chauffeur tussenbeide. Daarop zouden de jongeren zich tegen de chauffeur hebben gekeerd. De beelden laten weinig aan de verbeelding over: een grote groep geeft de buschauffeur verschillende klappen en trappen tegen het hoofd.

Hersenschudding

Het slachtoffer zit thuis met blauwe plekken, kneuzingen en een hersenschudding. Rick de Vries, woordvoerder van busmaatschappij Connexxion, laat weten dat het naar omstandigheden goed gaat met de buschauffeur. ”Het gaat redelijk goed met hem. Hij heeft geen zwaar letsel opgelopen. Verder is er aangifte gedaan, de politie onderzoekt de zaak.” De politie laat weten dat er nog te veel vraagtekens zijn om al meer informatie te geven over de verdachten.

“Het is een erg onveilige plek”, vertelt iemand anoniem aan Hart van Nederland. “Om de 2-3 weken is hier wel een dergelijk incident. Er gebeurt echt heel veel: jongeren die voorbijgangers uit de tent proberen lokken, meeliften achterop de bus. Laatst met oudjaar zijn alle bushokjes gesloopt, echt alles was vernield.” Volgens de anonieme bron zijn er al meerdere gesprekken geweest met de gemeente, maar wil de gemeente niet meewerken ‘omdat er nog geen erge dingen genoeg zijn geweest om camera’s te plaatsen.”

Burgemeester Uithoorn vol afschuw

Burgemeester Pieter Heiliegers van Uithoorn heeft vol afschuw kennisgenomen van de mishandeling van de buschauffeur. “Verschrikkelijk en afschuwelijk wat er gebeurd is met de buschauffeur. Dit is brutaliteit ten top. Dit hufterige gedrag is ontoelaatbaar. Zo willen we niet samen leven”, laat hij weten in een schriftelijke reactie.

”We hebben op dit moment geen aanwijzingen dat de gebeurtenissen op oudejaarsavond en het recente incident met elkaar te maken hebben”, laat de gemeente weten, die verder benadrukt dat dit soort incidenten uitzonderingen zijn.