Dieren

Tien paarden dood bij grote brand in manege in Heerlen

Door een grote brand in een manege aan de Passartweg in het Limburgse Heerlen zijn zondagochtend vroeg tien paarden om het leven gekomen. Door het omkomen van de paarden zijn er veel emoties onder paardenbezitters ter plaatse.

Roger Kremer, woordvoerder van de brandweer, vertelt dat de melding even na middernacht binnenkwam. “Op het moment dat de brandweer ter plaatse arriveerde, was een aantal omstanders al bezig paarden uit de verschillende boxen te bevrijden.” Meerdere paarden konden worden gered, maar voor tien paarden kwam de hulp te laat.

Oorzaak brand in manege in Heerlen

De brand wordt aangewakkerd door hooi en stro in de paardenboxen bij de manege. De brandweer probeert de brandhaarden te blussen door dit hooi en stro uit elkaar te trekken. Ook wordt geprobeerd het vuur uit de buurt te houden van een grote hooi- en stro-opslag.

Nadat de brand was uitgebroken, kwamen tientallen paardeneigenaren met hun trailers naar de manege om hun dier te redden. Een onbekend aantal paarden werd uit de boxen bevrijd en sloeg op de vlucht. Ze zijn inmiddels opgevangen in naburige weilanden.

De door emoties overmande eigenaren worden opgevangen in een naburige café. Daarbij is ook de locoburgemeester van Heerlen aanwezig.

Bron: ANP, redactie. Beeld: Track ’88