Boze boeren door politie van de weg gehaald en beboet

Zo’n dertig boze boeren zijn dinsdagavond op de N33 bij Rolde tegengehouden door de politie en van de weg gehaald. De boeren waren via de autoweg onder weg naar Den Haag voor een grote protestactie tegen het stikstofbeleid van de overheid. En dat mag niet, dus krijgen ze een bekeuring.

De boeren moeten volgens de politie over B-wegen naar Den Haag. Ze mogen ook geen gebruik maken van de snelweg met hun trekker. Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) heeft de boeren opgeroepen zich hier aan te houden.

340 euro boete

De boeren zijn woedend dat ze een bekeuring hebben gekregen. Het gaat volgens een van de aanwezigen om een bedrag van 340 euro. De boeren zijn ook boos dat ze op de N33 zijn tegengehouden. “We rijden juist over de N33 omdat dat een veilige weg is. Het is absoluut onveilig om over allerlei dorpswegen te gaan rijden”, aldus één van de boeren.

Ze vertrokken dinsdagavond uit het Groningse dorpje Blijham en kregen gezelschap van een aantal Duitse boeren. Naast de boeren uit Groningen zijn er ook uit diverse andere delen van Nederland boeren onderweg naar Den Haag gegaan.