112

Bouwkraan valt om in Limburgse Heel, scheert rakelings langs 3-jarig kind

Een hoge bouwkraan is maandagmiddag in het Limburgse Heel door nog onbekende oorzaak omgevallen. De kraan miste een spelend kind rakelings Dat laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg-Noord weten aan Hart van Nederland.

De kraan kwam terecht op een steiger, een nieuwbouwproject en een schuur. Het ongeval gebeurde rond 12.30 uur op de Burgemeester Bongaartslaan in het Limburgse dorp.

Halve meter

De hele kraan is omgevallen en het horizontale deel is in twee tuinen bij bewoonde panden terechtgekomen. Bij een van de panden was een kind aan het spelen in de tuin. De afstand tussen het kind en de omgevallen bouwkraan was slechts een halve meter.

Verder was er niemand in de tuinen. Er raakte niemand gewond. De bouwkraan was niet bemand de kraan werd op afstand bediend. Verder was er niemand in de tuinen. Er raakte niemand gewond. De bouwkraan was niet bemand de kraan werd op afstand bediend.

Stroom uitgevallen

Door het omvallen van de kraan is de stroom in de omgeving uitgevallen. ”De woningen in de buurt hebben daarom ook geen stroom. Het is niet bekend om hoeveel woningen dat gaat en hoe lang ze zonder stroom zitten”, vertelt de woordvoerder verder. De mensen die in de woningen wonen waar de bouwkraan nu in de tuin ligt worden gewaarschuwd niet naar buiten te lopen.

Beeld: Track ’88