Boerenactiegroep Agractie kondigt nieuwe acties bij supermarkten aan

Boerenactieclub Agractie heeft nieuwe acties aangekondigd. Agractie zegt op veertig “opvallende locaties” door heel Nederland agrarische producten te gaan “aanbieden”.

“We willen duidelijk maken aan de consument dat boeren te weinig betaald krijgen” zegt een woordvoerder van Agractie tegenover Hart van Nederland. Het gaat onder andere om supermarkten en winkelcentra. Die zullen worden “aangekleed met tractoren en spandoeken”. Agractie vindt dat veel Nederlandse producten in supermarkten verkocht worden tegen een prijs die niet in verhouding staat tot wat boeren ervoor krijgen.

Wel laten ze weten dat er binnen enkele weken meer bekend wordt gemaakt. “De eerste acties vinden denk ik plaats rond maart. Januari en februari halen we vermoedelijk niet.”

Lees ook: Zijn de protestacties terecht? ‘Boeren moeten de realiteit onder ogen zien’

Onvrede met Nederlandse regering

Meerdere boerenactiegroepen hebben de afgelopen tijd actie gevoerd. Naast hun onvrede over de prijzen die zij voor hun producten krijgen, protesteerden ze ook tegen het stikstofbeleid van de Nederlandse regering. Boeren worden daardoor hard getroffen, stellen ze. De acties leidden tot veel verkeerschaos, omdat boeren massaal met hun tractoren de weg op gingen.

ANP / Redactie