Gezondheid

Bloemenzee bij Erpse kerk om coronaslachtoffers te herdenken

Ruim duizend rozen liggen er bij de kerk in Erp. Het dorp werd zwaar getroffen door het coronavirus. Vijf inwoners van de Brabantse plaats overleden aan de gevolgen van het virus. De bloemen vormen een eerbetoon aan de slachtoffers en een steun in de rug voor de nabestaanden.

Lees ook: LIVEBLOG | Rutte: ‘Hou écht 1,5 meter afstand’

Bij de bloemen ligt een lint met daarop de veelzeggende tekst: “Veel sterkte en steun. Namens alle inwoners van Erp”. De Facebookpagina van de Erpse Krant postte foto’s van de bloemenzee. Het bericht kon rekenen op honderden reacties en steunbetuigingen.

“Ontzettend mooi gebaar. Voor alle mensen die ziek zijn en voor de families die dierbaren hebben verloren”, reageert iemand. Een ander: “Wat een prachtig gebaar, dit is hoe ik Erp en zijn geweldige inwoners ken. In Erp doen we het met elkaar en voor elkaar.”

Coronavirus in Brabant

Van alle Nederlandse provincies werd Noord-Brabant het hardst getroffen door het coronavirus. In totaal werden 870 mensen positief getest op het virus. De regio Uden-Veghel, waaronder ook Erp valt, heeft met in totaal ruim 140 bevestigde besmettingen het zwaarst te lijden onder het nieuwe virus.

Beeld: Erpse Krant