Weer & Verkeer

Het wordt een bloedhete dag: ga voorbereid op weg

Deze vrijdag belooft een bloedhete dag te worden, met in het zuiden lokaal maar liefst 36 graden. Dat betekent dat Rijkswaterstaat volgens een hitteprotocol gaat werken.

Als je met deze hitte strandt, wordt er meteen een bergingsbedrijf gestuurd om de auto zo snel mogelijk van de weg te krijgen zodat niemand lang stil komt te staan. Ook automobilisten die veilig staan, worden naar een locatie met voorzieningen verplaatst, zoals een benzinestation, aldus RWS. Het hitteprotocol geldt morgen 30 juli 2020 voor alle provincies tussen 10.00 en 20.00 uur. Behalve voor Friesland, Groningen en Drenthe.

Water en plu

Het RWS adviseert weggebruikers voorbereid de weg op te gaan als er warm weer aankomt. Neem vooral water mee en gooi een paraplu in de auto zodat je, mocht je stranden, niet in de felle zon hoeft te wachten. Ook dit weekend wordt meer verkeer op de snelwegen verwacht, richting recreatiegebieden, pretparken, de kust en de grensgebieden.

Lees ook: Vrijdagnacht wordt plaknacht: hitte-uitbarsting kan zorgen voor snelle temperatuurstijging

Overigens wordt het na vrijdag minder heet. Met zondag tussen de 20 en 24 graden en hier en daar een regen- of onweersbui. Maandag en dinsdag wordt het vrij koel voor begin augustus, maar rond het midden van de week verwacht weer.nl een periode met stabiel hoogzomerweer.