112

'Blijf tijdens storm Dennis uit bossen en parken'

Wandelaars kunnen zondag parken, bossen en duingebieden beter mijden. Door de zware windstoten kunnen flinke takken makkelijk afbreken. Vanuit het hele land komen wat meldingen van stormschade door, onder andere takken op het spoor en losgeraakte dakpannen.

Storm Dennis trekt deze zondag tussen Schotland en IJsland door. Dat is ver weg, meldt WeerOnline, maar Dennis is zo omvangrijk dat we er ook in ons land veel van merken. In het noordwesten was de storm rond 11.00 uur over zijn hoogtepunt heen. Zondagmiddag zijn er ook landinwaarts zware windstoten tot 95 km/uur. Ook gaat het behoorlijk regenen.

Ook uitkijken op bruggen en dijken

Het KNMI heeft code geel uitgeroepen voor het hele land. Het verkeer moet uitkijken op grote bruggen en dijken. Rijden met een lege vrachtwagen of een caravan is niet aan te raden. Meldkamers van de brandweer vragen mensen alleen 112 te bellen bij acuut gevaar of spoed.

Lees ook: Zondag code geel vanwege harde windstoten door storm Dennis

Vanwege Dennis zijn vooral in het oosten van het land enkele evenementen die zondag op de planning stonden afgelast. Zo gaan sommige carnavalsoptochten in Gelderland, Overijssel en Limburg niet door.