Sport

Bjorn Spek uit Maassluis verloren van Marco van Basten op het NK squash: 'Ik had mijn avond niet'

Stel je voor: je doet mee aan het NK squash en staat dan in de eerste ronde opeens tegenover Marco van Basten. Het overkwam Bjorn Spek uit Maassluis. Helaas voor Bjorn bleek Van Basten niet alleen een goede voetballer: “Ik heb met 3-0 verloren.”

Van Basten is gek op squash en gaat het nu ook proberen in de C-klasse op het NK. De eerste ronde bleek in ieder geval al succesvol. “Hij gaat nu door naar de strijd om de eerste zestien”, vertelt Bjorn. “Ik ga verder met strijden voor de laatste zestien.”

De 32-jarige Spek zat nog in de luiers toen Van Basten zijn glorieperiode kende. “Ik moest toch even twee keer kijken toen bleek dat ik tegen hem zou spelen”, bekent Bjorn. ”Maar het stond er echt.”

Voetballegende

Het was een zenuwslopende dag voor Bjorn. Naast dat hij het ‘s avonds moest opnemen tegen voetballegende Marco van Basten, werd hij ook de hele dag gebeld door radio- en televisieprogramma’s. “Bij de wedstrijd stonden ook cameraploegen en fotografen. Dat ben ik natuurlijk helemaal niet gewend!”

Eerder liet Bjorn al weten dat Van Basten op papier een stuk beter is dan hijzelf. Dat bleek donderdagavond dus ook bij het NK. “Ik had ook gewoon niet mijn avond, maar ik heb er geen spijt van dat ik dit heb gedaan. Ik ben een geweldige ervaring rijker. En wie weet komen we elkaar in toekomstige NK’s nog wel eens tegen.”