112

Bij explosie omgekomen vrouw Groningen plaatste afscheidsvideo op Instagram

De vrouw die dinsdag om het leven is gekomen bij een explosie in een woning aan de Nijensteinheerd in Groningen heeft vlak voor haar overlijden een filmpje online gezet waarin ze haar zelfdoding aankondigde. De politie kent de beelden ook en doet onderzoek.

RTV Noord meldt dat in het filmpje op Instagram is te zien hoe de vrouw de gaskraan open zet. Vervolgens pakt ze een pakje sigaretten omhoog en houdt deze in de richting de hulpdiensten die naar haar appartement komen.

Niet veel later ontploft de woning van de vrouw. Aanwezige hulpdiensten buiten schrikken op van de explosie.

Oud-studiegenoten

“Ze maakte vaker dit soort filmpjes. Toen ik die van vandaag zag schrok ik, en twee andere oud-studiegenoten ook. Wij hebben direct met elkaar gebeld. Vervolgens heeft één van hen de politie op de hoogte gesteld”,  vertelt een oud-studiegenoot tegenover de regionale omroep.

Lees ook: Bewoonster komt om bij gasexplosie in Groningse flat

Inmiddels doen geluiden de ronde in de wijk over de huisdieren van de omgekomen bewoonster. Die zouden haar onlangs zijn afgenomen. Daarover zegt de Koen Schuiling, burgemeester van Groningen: “Het klopt dat de vrouw verward was en dat de honden in beslag zijn genomen om ze te beschermen. Verder kan ik nog niet veel zeggen.”

Heb jij zelf hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.