112

Bewoners Hedel liggen halve nacht wakker van 'schietpartij'

Bewoners van het Gelderse Hedel hebben geen goede nacht achter de rug. Veel bewoners dachten schoten te horen en gingen ervan uit dat er vlakbij een schietpartij plaatsvond. Na een melding bij de politie bleek de vork toch anders in de steel te zitten.

Rond 00.20 uur kwam het bericht van een mogelijk schietpartij binnen. De politie was snel ter plaatse bij de melder, voor de zekerheid hadden agenten zich in kogelwerende vesten gehesen. De schoten gingen vervolgens tot 00.45 uur door. Op social media vroegen bewoners zich dan ook af wat hen wel uit hun slaap heeft gehouden.

Al snel kon de politie de buurt geruststellen. De schoten die te horen waren, waren afkomstig van een legerbasis in de buurt. Mensen daar waren midden in de nacht begonnen met schietoefeningen. Op videoplatform Dumpert verscheen vrijdagochtend een filmpje waarin de schoten duidelijk te horen zijn.

In de ochtend

Omwonenden laten aan Omroep Gelderland weten dat er wel vaker schoten te horen zijn. Maar meestal oefent het leger in de ochtend. Het leger kondigt niet alle schietoefeningen van tevoren aan.