Misdaad

Bewakingsbeelden vrijgegeven van zware mishandeling in portiek in Buitenveldert

De politie heeft bewakingsbeelden vrijgegeven van een mishandeling van een 23-jarige man in een portiek in Buitenveldert. Het gewelddadige voorval gebeurde op zaterdag 21 december, rond half tien.

Op de beelden is te zien hoe de twee verdachten een man mishandelen om zijn autosleutel te pakken. Hierbij wordt de man bij zijn keel gegrepen en tegen de muur aan geduwd. Terwijl de een inslaat op het slachtoffer, houdt de ander hem vast. De gewelddadige worsteling levert hen uiteindelijk niets op, want ze vertrekken zonder de buit.

Blauwe plekken, een snee en hoofdpijn

Nadat ze op de vlucht slaan, blijft het slachtoffer alleen achter met blauwe plekken, een snee en enorme hoofdpijn. “Het slachtoffer heeft echt ongelooflijk veel klappen gehad”, vertelt een politiewoordvoerder in het opsporingsprogramma Bureau020 op AT5.

Eén van de twee verdachten, een een 31-jarige man, is al aangehouden. Omdat hij niets wil zeggen tegen de politie, is het van belang dat de hulp van de kijkers wordt ingeschakeld om zo de tweede dader te kunnen vinden.

Signalement

De man die door de politie wordt gezocht is donker getint en tussen de 18 en 20 jaar oud. Hij is 1.70 tot 1.75 meter lang en spreekt Nederlands. Ook droeg hij tijdens de roofpoging professionele schilderhandschoenen.

Mensen die iets gezien hebben of meer weten over de zaak kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.