112

Beschonken automobilist haalt nat pak in Heeswijk-Dinther

Een beschonken automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag nacht met zijn auto van de weg geraakt en in het water te recht gekomen. Dat gebeurde rond 02.00 uur op de Zuid Willemsvaart N279 bij het Brabantse Heeswijk-Dinther.

De man raakte door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen de midden vangrail, waarna de bestuurder de macht over het voertuig verloor. De wagen kwam via de berm in het water van de Zuid Willemsvaart terecht. Na de melding van het ongeval rukte de hulpdiensten groots uit naar het ongeval. Zo werd onder anderen een traumahelikopter opgeroepen.

Nat pak

Wonder boven wonder wist de bestuurder zelf uit zijn voertuig te komen en uit het water te klimmen. De man werd ter plaatse nagekeken door medewerkers van de ambulancedienst. De man raakte niet gewond bij het ongeluk. Het enige dat de man overhield aan het ongeluk was een nat pak.

Duikers van de brandweer doorzochten na het ongeval de auto en een gedeelte van het water, maar er werden geen andere personen meer aangetroffen.

Alcoholtest

De bestuurder van de auto werd na een eerste alcohol test aangehouden door de politie. Dit om dat een eerste tekst uit wees dat de man te veel had gedronken.

Een bergingsbedrijf heeft de auto uit het kanaal getakeld. De politie doet verder onderzoek naar het ongeval.

Beeld: Bart Meesters