112

Automobiliste (23) overleden na eenzijdig ongeluk in Tilburg

Een vrouw van 23 die in de nacht van maandag op dinsdag rond 01.20 uur tegen een boom reed in Tilburg is gisteravond overleden. De vrouw kwam uit De Moer, een plaats in de buurt van Tilburg.

De vrouw werd gewond naar het ziekenhuis gebracht, waar ze vertelde dat ze eerder die avond lachgas had gebruikt. De politie kan het verband tussen het gebruik hiervan en het ongeluk niet aantonen. Wel waarschuwen zij dat lachgas gebruiken altijd risico’s met zich meebrengt.

Maandagnacht was er op de Ringbaan-Zuid in Tilburg een ander ongeluk waarbij (mogelijk) lachgas in het spel was. Eerst belandde rond 23.30 uur een automobilist van 18 op de verkeerde weghelft, waarna hij tegen een hek crashte. Bij dat ongeluk raakte een meisje van 17 gewond dat naast de bestuurder zat. In de auto lagen een lachgastank en ballonnen.

Lees ook: Auto’s botsen tegen hek en boom bij lachgas-ongelukken in Tilburg

Het aantal auto-ongelukken waarbij lachgas een rol speelt, is de afgelopen jaren flink toegenomen. Het kabinet wil mede hierom een verbod op het recreatief gebruik van lachgas, maar het is nog niet duidelijk of daar genoeg steun voor is in de Tweede Kamer.