112

Automobilist met twee liter lachgas in auto ramt huis in Breda

Een 29-jarige man uit Breda is zondag rond 06.40 uur met zijn auto tegen twee voorgevels gereden op de Fellenoordstraat in Breda. Vermoedelijk reed hij te hard. Van beide huizen lijkt de muur naar binnen te zijn gedrukt. Ook had hij twee liter lachgas in zijn auto, meldt de politie.

Door de knal raakte van één pand de voordeur en de ruit daarnaast met daarbij het houten kozijn zwaar beschadigd.

De bestuurder werd door omstanders uit de auto geholpen. Hij is met een ambulance voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn schouder was uit de kom en hij zou een elleboog gebroken hebben.

Twee liter lachgas

Tussen de voorstoelen in de auto stond een tank met twee liter lachgas. Bij de versnellingspook lag een kapotte zwarte ballon. Zijn auto was zwaar beschadigd. De autogordel zat vastgeklikt zodat deze achter de rug gedragen kan worden. Vermoedelijk had hij dus geen gordel om.

Lees ook: Politieachtervolging Tilburg eindigt in brandende BMW en ziekenhuisbezoek

Uit een blaastest bleek dat de man niet onder invloed was van alcohol. Waarschijnlijk heeft de bestuurder door te hoge snelheid de bocht niet kunnen maken waarna hij tegen de voorgevels van de woningen reed. Hij wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Beeld: SQ Vision