112

Brandstichters slaan toe in Gelderland: acht auto's verwoest

De brandweer heeft een drukke nacht achter de rug in Gelderland. In de nacht van zondag op maandag gingen er in drie plaatsen acht auto’s in vlammen op.

Het was raak in Arnhem, Nijmegen en Ede. In Nijmegen sloegen de brandstichters toe op een parkeerplaats aan de Thorbeckestraat. De brand werd rond 1.15 uur ontdekt, maar de brandweer kwam te laat voor vier auto’s. Er kon voorkomen worden dat de vlammen op twee andere wagens oversloegen.

In Arnhem waren in de donkere uren twee branden. Op het Kleefseplein werden tegen 2.00 uur twee brandende auto’s ontdekt. De brandweer kon het vuur snel blussen. Later, rond 4.00 uur, stond een wagen aan de Akkerwindestraat in lichterlaaie.

Branden zijn aangestoken

De politie gaat in de meeste gevallen uit van brandstichting. Op de Nijmeegse parkeerplaats ging in januari ook al een auto in vlammen op. In Arnhem zou op bewakingsbeelden te zien zijn hoe een persoon de voorkant van een wagen overgiet met brandstof, het in brand steekt en wegrent.

Ook in de Ede is in de nacht van zondag op maandag een voertuig volledig uitgebrand. De oorzaak van die brand is nog niet bekend.

Beelden: SPS Media