Weer & Verkeer

Met de auto naar Duitsland of Frankrijk vandaag? Bereid je voor op vakantiefiles

Nederlanders die zaterdag met de auto op vakantie gaan naar het buitenland moeten rekening houden met verkeersdrukte. Vooral in Duitsland en Frankrijk belooft het druk op de weg te worden, waarschuwt de ANWB.

Lees ook: Veel Nederlanders gaan dit weekend op vakantie, ANWB verwacht vakantiefiles

In Duitsland is het extra druk door het begin van de zomervakantie in Beieren. Op de wegen naar het noorden komt met name het verkeer rond Hamburg stil te staan. Nederlanders die naar het zuiden reizen krijgen het advies niet om via de A61 tussen Venlo en Karlsruhe te rijden, omdat deze snelweg dicht is vanwege werkzaamheden .

In Frankrijk wordt het druk op de wegen richting het westen en zuiden van het land. De ANWB verwacht zaterdag een piek tussen 11.00 en 15.00 uur. Er is een grote kans op files op de A13 tussen Parijs en Rouen, de A7 tussen Lyon en Orange en op de A8 bij Aix-en-Provence.

Vakantiefiles in Nederland?

Vakantiegangers die via de Karawankentunnel van Oostenrijk naar Slovenië reizen, lopen volgens de verkeersdienst urenlange vertraging op. De extra reistijd was zaterdagochtend al meer dan drie uur. Met name de grenscontroles zorgen voor een lange wachttijd. De ANWB adviseert reizigers als alternatief de route door Italië te nemen langs Udine en Triëst.

Ook op de Nederlandse wegen moeten weggebruikers rekening houden met drukte. Vooral op de wegen in het oosten en zuiden van het land kan flinke vertraging ontstaan, onder andere op de A1 tussen Hengelo en Amersfoort, de A12 tussen Utrecht en de Duitse grens en de wegen in Zeeland. Volgens een woordvoerster van de toeristenbond was het zaterdagochtend nog rustig.

Lees ook: Vakantiegangers doen laatste autocheck bij Hazeldonk: ‘Regel je verzekeringen’

ANP