Gezondheid

Ambulances naar vleesverwerker in Beuningen om gevaarlijke stof

Bij het vleesverwerkend bedrijf Henri van de Bilt in het Gelderse Beuningen is een incident geweest met een gevaarlijke stof. Er zijn meerdere ambulances, politiewagens en brandweerwagens naar het bedrijf gegaan.

Bij het bedrijf zijn meerdere mensen zijn door ambulancepersoneel nagekeken. Zij hadden slechts lichte verwondingen opgelopen, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Het bedrijf is inmiddels ontruimd. Er werken ongeveer veertig mensen. Hoeveel werknemers nagekeken moesten worden is niet bekend.

Onbedoelde chemische reactie

Volgens de woordvoerder zijn binnen onbedoeld twee stoffen bij elkaar gekomen in een vat en leidde dat tot een chemische reactie. Het vat is door de brandweer naar buiten gebracht. Vervolgens heeft de brandweer de vat gekoeld met bluswater.

Het bedrijf ligt aan de Goudwerf. Lokale media berichtten vorige maand over het bedrijf, dat een nieuwe productiehal moest sluiten omdat deze op meerdere punten niet aan de veiligheidsregels voldeed. Nadat de vleesverwerker de misstanden had aangepakt, mocht de fabriek weer open.

Beeld: SPS Media