112

Agenten mishandeld bij woninginval Geleen om hennepplantage

In het Geleen zijn dinsdagmiddag twee agenten mishandeld toen zij een huis binnenvielen waar mogelijk een hennepplantage zou zijn. Twee verdachten zijn daarna gevlucht.

De inval was rond 13.30 uur in een woning in een flat aan de Wagenaarstraat. Toen agenten het huis binnenvielen werden ze aangevallen door vier mensen, vertelt een politiewoordvoerder aan Hart van Nederland.

Twee vechtersbazen konden worden opgepakt, één in de woning en de andere op de galerij. De twee andere verdachten hebben de benen genomen en zijn voortvluchtig. De politie kan nog geen signalement van hen geven.

Toen de politie het huis ontruimde, werd er inderdaad een hennepplantage gevonden in de woning.

Agenten flink geslagen

De agenten zijn volgens de woordvoerder in hun gezicht geslagen. Een van de politiemensen kreeg flinke klappen en had een bebloed gezicht. Ze zijn beiden naar het ziekenhuis gebracht voor controle. De woordvoerder zegt dat ze “natuurlijk geschrokken zijn”.

Een buurtbewoner vertelt aan Hart van Nederland dat de mishandeling van de agenten het gesprek van de dag is in de Limburgse stad. “We schrokken ons rot. Zeker zestien agenten stonden op de galerij en nog een heel aantal beneden. Ik vond het heel eng.”

Foto: Track ’88