Misdaad

Agent zwaar mishandeld tijdens caféruzie Laren: drie jaar cel geëist

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag drie jaar celstraf geëist tegen een man uit Marknesse voor de mishandeling van een agent tijdens een caféruzie in het Noord-Hollandse Laren. Justitie vervolgt de man voor poging tot doodslag. Van de eis van drie jaar is een jaar voorwaardelijk.

De agent schoot in december 2019 te hulp bij een caféruzie die ontstond toen het cafépersoneel de 18-jarige verdachte weigerde alcohol te schenken, omdat hij elders al ongekend veel had gedronken. Op de zitting liet de officier van justitie de beelden van de mishandeling zien. Daarop is te zien hoe de verdachte, die ervaring heeft met kickboksen, de agent met kracht op zijn hoofd sloeg en trapte. Daarmee ging de verdachte door toen de agent bebloed op de grond lag.

Lees ook: Politie schiet verdachte neer na caféruzie in Laren

De agent vertelde te vrezen voor zijn leven. Hij had letsel aan zijn neus, zijn kaak en oor. Hij is nog aan het herstellen en houdt blijvende gehoorschade over aan het geweld. De verdachte zegt zich niets meer te kunnen herinneren van de mishandeling.

Maatregelen na caféruzie

Burgemeester Nanning Mol van Laren nam na de caféruzie meerdere maatregelen. Er zou vaker overlast worden veroorzaakt door mensen die zich bij de tijdelijke ijsbaan volgoten met drank en vervolgens naar horeca in de buurt gingen. Dat was de avond van de caféruzie ook zo.

De gemeentebestuurder bepaalde daarom dat er geen sterke drank meer mocht worden geschonken op de ijsbaan. Na 19.00 uur wordt er helemaal geen alcohol meer geschonken. Daarnaast is er beveiliging in de avonduren gekomen.

ANP/redactie