112

Agent gewond bij rellen tijdens Brabantse voetbalderby

De derby tussen FC Eindhoven en Helmond Sport is vrijdagavond tijdelijk stilgelegd door rellen op de tribune. In het tumult is een agent gewond geraakt doordat hij een voorwerp tegen zijn hoofd kreeg.

Politie en ME moesten ingrijpen toen de supporters van de Brabantse clubs het een kwartier voor het eindsignaal met elkaar aan de stok kregen. Bij een 2-0 stand voor de thuisploeg klommen fans van Helmond Sport over de hekken. Ook is er met vuurwerk gegooid.

Geweld tegen hulpverleners

Volgens een woordvoerder van politie hoefde de gewonde agent niet per ambulance te worden afgevoerd. Wel is hij door collega’s ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Waarschijnlijk heeft iemand een losgehaald stoeltje tegen zijn hoofd gegooid, aldus de woordvoerder. ”Dit valt onder geweld tegen hulpverleners, dus we nemen dit uiteraard hoog op. Maar onze eerste zorg is hoe de uitloop na de wedstrijd gaat. Als iedereen veilig naar huis is gaan we de camerabeelden bekijken en uitzoeken wie de raddraaiers zijn geweest.”

Na een kwartier kon de wedstrijd hervat worden. Aan de stand veranderde niets meer. FC Eindhoven staat nu op een 14e plaats in de Keuken Kampioen Divisie, Helmond Sport 19e.

Foto: Mark92/Wikipedia