Misdaad

Meer details over afzender van bombrieven

De politie heeft enkele opmerkelijke details prijsgegeven over de afzender van de bombrieven die de afgelopen tijd meerdere keren opdoken. Zo heeft de verzender de fictieve afzender ‘Skysence Trading’ opgevoerd.

De politie meldt dinsdagavond in Opsporing Verzocht dat de naam van dit niet bestaande bedrijf op de enveloppe wordt afgedrukt in combinatie met een bestaand adres in Den Haag. De politie zegt graag in contact te komen met mensen die meer weten over ‘Skysence Trading’.

Diverse bombrieven

Verschillende bedrijven ontvingen sinds eind vorig jaar dreigbrieven. In februari doken brieven op met een snel ontvlambare stof. Enkele kwamen tot ontploffing. Niemand raakte gewond. De brieven werden verstuurd om via afpersing bitcoins te vergaren. Als de ontvangers niet zouden betalen, zouden er “nare dingen gebeuren”, zo stond in de brieven

Sinds de uitzending van Opsporing Verzocht van 18 februari ontving de politie bijna tweehonderd tips. Hierbij werden ook namen genoemd. De gouden tip wordt beloond met 15.000 euro.