112

Afgesloten A7 veroorzaakt verkeerschaos tussen Leek en Hoogkerk

Een botsing tussen een bestelbusje en een betonmixer zorgt donderdagochtend voor een verkeersinfarct rond de A7 tussen Leek en Hoogkerk. De A7 werd afgesloten in beide richtingen en blijft nog uren dicht vanwege onderzoek. Één bestuurder werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Meerdere brandweereenheden, meerdere ambulances en een traumahelikopter rukten uit. De bestuurder van het bestelbusje moest uit zijn auto worden bevrijd door de brandweer. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht met onbekende verwondingen. Voor zover bekend is de vrachtwagenchauffeur niet gewond geraakt.

Bijzonder ongeluk op A7

Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht. Het opmerkelijke: de betonmixer staat op de A7 richting Heerenveen, terwijl het bestelbusje op de baan richting Groningen staat. Aan de andere kant van de vangrail.

De afgesloten A7 leidt tot een totaal verkeersinfarct op N-wegen rond de snelweg. De politie hoopt rond 10:00 in ieder geval één baan weer vrij te kunnen geven. De Verkeersongevallen Analyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Beeld: CAMJO Media (i.s.m. Noormannen)