Lifestyle & Entertainment

Het aantal miljonairs in Nederland blijft stijgen

Nederland telde in 2018 opnieuw meer miljonairs. Het is al voor het vijfde jaar op rij dat het aantal huishoudens dat meer dan een miljoen op de bank heeft staan, is toegenomen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

In 2018 waren er in Nederland 207.000 miljonairshuishoudens, 27.000 meer dan een jaar eerder. De gemiddelde miljonair heeft een kapitaal van 2,5 miljoen euro. Dat is ruim keer twintig zoveel als wat niet-miljonairs bezitten. In het Noord-Hollandse Bloemendaal wonen relatief gezien de meeste miljonairs, daar bezit ruim een vijfde van de huishoudens meer dan een miljoen euro.

Lees ook: Meer miljonairs in Nederland: hoeveel in jouw gemeente?

Miljonair, maar ‘minder rijk’

Het aantal miljonairs neemt toe sinds 2014. In de crisisjaren daarvoor kromp de groep zeer vermogende landgenoten juist. Strikt genomen zijn er nu al meer miljonairs in Nederland dan in crisisjaar 2008.

Maar in die tijd waren de prijzen lager, waardoor miljonairs toen meer konden kopen met dezelfde euro’s dan de miljonairs van nu. Als daar rekening mee wordt gehouden, zijn er nu nog zo’n 10.000 minder miljonairs dan tien jaar geleden.

ANP