112

Ambulance met spoed botst op personenauto in Rijswijk: één gewonde

In het Zuid-Hollandse Rijswijk is donderdagochtend een ambulance met hoge snelheid op een personenauto gebotst. De ziekenwagen kwam na de aanrijding tegen een bewegwijzeringspaal aan.

Het ongeluk gebeurde rond 8.30 uur. De ambulance was met loeiende sirenes en zwaailichten onderweg naar een spoedmelding toen het misging op de kruising van de Prinses Beatrixlaan met de Winston Churchilllaan. Een bestuurder van een personenauto gaf om nog onduidelijke redenen geen voorrang waarna de ziekenauto op de auto botste.

De ambulance schoot vervolgens door en kwam tegen een bewegwijzeringspaal tot stilstand. De bestuurder van de personenauto is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De ambulancebroeders kwam met de schrik vrij.

Veel schade na aanrijding

De ziekenwagen liep door de aanrijding zoveel schade op dat deze niet meer verder kon rijden. Een andere ambulance moest vervolgens ingezet worden voor de spoedmelding. Ook de personenauto raakte flink beschadigd. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf weggehaald.

De politie doet nog onderzoek naar de precieze oorzaak van de aanrijding.

Beeld: Regio15.nl