112

ProRail doet aangifte tegen vrachtwagenchauffeur na treinbotsing Udenhout

Spoorbeheerder ProRail gaat aangifte doen tegen de chauffeur van de vrachtwagen waarop woensdag een trein botste. De ravage op het spoor was groot na de treinbotsing in het Brabantse Udenhout.

De chauffeur heeft volgens ProRail een verbodsbord genegeerd waarop staat dat voertuigen die langer zijn dan tien meter niet over de spoorwegovergang mogen. “Wij vinden het onacceptabel dat een vrachtwagenchauffeur zich niet aan de regels rond overwegen houdt”, laat een woordvoerder weten.

Lees ook: Trein botst op vrachtwagen in Udenhout, grote ravage op spoor

Aangifte en schadeclaim

De bestuurder kon net op tijd uit zijn cabine springen en kwam met de schrik vrij. Ook de machinist van de trein en de 250 passagiers bleven ongedeerd. “Gelukkig zijn hier nu geen gewonden gevallen, maar dat had heel goed anders kunnen uitpakken”, aldus ProRail.

De spoorbeheerder gaat daarom aangifte doen tegen de vrachtwagenchauffeur. Ook wordt er een schadeclaim ingediend bij het transportbedrijf waar de man voor werkt. De treinbotsing zorgde voor grote schade en het treinverkeer tussen Den Bosch en Tilburg lag tot donderdagochtend stil.

ANP