Gezondheid

654 mensen positief getest op corona in afgelopen 24 uur

Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 654 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat blijkt uit het corona dashboard van de rijksoverheid. Daarop wordt per dag het aantal mensen gemeld dat positief is getest op corona.

Vrijdag werden nog 744 nieuwe gevallen gemeld in de voorafgaande 24 uur. Dat was de grootste stijging in een etmaal sinds 11 augustus. In Haaglanden werden 79 mensen positief getest, tegen 153 op vrijdag. Het aantal besmettingen in de provincie Utrecht steeg met 66. Vrijdag waren dat er nog 73.

35 patiënten op de ic

In Amsterdam-Amstelland werden 118 positief geteste gevallen gemeld. Dat waren er vrijdag nog 154. In de regio Rotterdam-Rijnmond werden zaterdag 66 nieuwe gevallen gemeld, tegen vrijdag 80 positieve tests.

Lees ook: Zorgmedewerker Eefje vreest voor tweede coronagolf: ‘Zijn er genoeg beschermingsmiddelen?’

Er liggen momenteel 35 corona-patiënten op de intensive care. Dat zijn er evenveel als vrijdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Het aantal Covid-opnames buiten de ic is zaterdag 99, dat zijn er 5 meer dan vrijdag.

‘Aantal opgenomen Covid-patiënten laag en stabiel’

Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg zegt: “Het aantal opgenomen Covid-patiënten is laag en stabiel, 56 procent van hen ligt in de regio’s Brabant, Amsterdam en Rotterdam. Dit is in lijn met de regionale besmettingscijfers. Er bestaat bij deze lage bezetting geen behoefte aan verplaatsingen van Covid-patiënten tussen ziekenhuizen.”

ANP