Sport

Zweden pakt brons na zege op Engeland op WK vrouwenvoetbal

De Zweedse voetbalsters hebben de bronzen medaille overgehouden aan het WK voetbal in Frankrijk. De Scandinavische ploeg won in Nice de troostfinale van Engeland met 2-1.

Die stand was al bij rust bereikt na een enerverende eerste helft, waarin Zweden al na 20 minuten met 2-0 voor stond en Engeland binnen twee minuten twee goals maakte. De gelijkmaker werd echter afgekeurd na ingrijpen van de video-scheidsrechter.

Snel doelpunt

Zweden was de nederlaag tegen Oranje in de halve finales te boven, getuige de felle start tegen de Engelse vrouwen. Kosovare Asllani scoorde al na 11 minuten, Sofia Jakobsen verdubbelde 10 minuten later de score.

Weer tien minuten later leefde Engeland op, met eerst een doelpunt van Fran Kirby en vrijwel meteen daarna nog een van topschutter Ellen White. De VAR zag echter hands en keurde de goal af.

In een open tweede helft bleef Engeland zoeken naar de gelijkmaker en kreeg Zweden volop kansen de voorsprong groter te maken, maar bij beide teams ontbrak steeds de scherpte om het af te maken.

ANP