112

Massale zoekactie naar vermiste vader (53) uit Oosterhout

Een groep van tweehonderd familieleden, vrienden, politieagenten en een speciale groep veteranen zoekt zondagochtend naar de vermiste vader uit Oosterhout. De vader van twee kinderen is al een week spoorloos en zijn familie is radeloos.

De zoekactie is opgezet door een vriend van de man. “Ik heb mijn idee gedeeld met zijn vrouw en zij heeft het vervolgens aan de politie voorgelegd. Die stond er positief tegenover en gaat de zoektocht leiden”, zegt hij tegen Omroep Brabant.

Oproep: zoek mee!

Via Facebook wordt de oproep om mee te zoeken veelvuldig gedeeld. Ook de hockeyclub waar de 53-jarige man en zijn twee zoons actief zijn, roept op mee te helpen. Vrijwilligers verzamelen om 10 uur bij het Pannekoeckershuis in Den Hout.

“We realiseren ons dat er waarschijnlijk ook mensen mee komen zoeken die wij niet kennen, dat hebben wij niet in de hand. We verwachten een grote opkomst. De politie is daarvan ook op de hoogte”, aldus de vriend.

Zondagmiddag om 14 uur meldt de politie dat er nog geen spoor van hem is gevonden. Als dat zo blijft, zal dinsdag een nabij gelegen kanaal worden doorzocht met sonarapparatuur.

De hockeyvader is op zondagochtend 13 oktober tussen 09.00 en 10.00 uur voor het laatst gezien bij zijn huis in Oosterhout. Hij is een fervent wandelaar, zo vertelt zijn vriend. “Er gaat dan ook gezocht worden op plekken waar hij alleen wandelt of hardloopt, of samen met zijn gezin.”