Sport

Zo is de rivaliteit tussen Rico en Badr ontstaan

Eindelijk is er dan het nieuws waar fans al zo lang op wachten: de re-match tussen Rico Verhoeven en Badr Hari gaat er dan echt komen. “Unfinished business”, wordt het gevecht genoemd door organisator Glory. Ondanks dat het gevecht tweeënhalf jaar geleden afliep met een flinke sisser, is er in de tussentijd veel gebeurd.

Op 11 december 2016 vond ‘het gevecht van de eeuw’ tussen Rico Verhoeven en Badr Hari plaats. Fans keken er maandenlang naar uit en de hype was enorm. Ondanks een spectaculaire start liep het gevecht af met een enorme anti-climax, omdat Badr gewond raakte aan zijn rechter elleboog. Toch waren allebei de boksers er snel over uit: er moest en zou een re-match komen.

Zonder slag of stoot

Dit ging echter niet zonder slag of stoot. Vorig jaar werd Badr geschorst voor negentien maanden, nadat hij was betrapt op dopinggebruik. Ook aan Rico’s kant was er veel onzekerheid, aangezien zijn contract bij Glory afliep en de kickbokser deze alleen wilde verlengen als hij de garantie zou krijgen dat hij opnieuw tegen Badr kon vechten. Daar heeft Glory nu gehoor aangegeven.