Opmerkelijk

Het is Ziyech gelukt om zijn jonge Franse bewonderaar te vinden

Dankzij een speurtocht via sociale media is het Hakim Ziyech gelukt om zijn jonge Franse bewonderaar te vinden. Het jongetje rende tijdens Lille – Ajax het veld op en gaf de voetballer een knuffel.

De jongen werd na zijn actie afgevoerd van het veld. Toen de wedstrijd afgelopen was gaf Ziyech zijn shirt aan iemand waarvan hij dacht dat het de vader van de fan was. Dit bleek een vergissing. Een paar uur na de wedstrijd werd het shirt van de Amsterdammer te koop aangeboden via eBay.

Via Instagram begon Ziyech een zoektocht naar de jongen. Ruim 400.000 vonden het bericht leuk. Dat leverde resultaat op. Zaterdag plaatste de voetballer een korte video in zijn stories waarbij hij samen met de fan in beeld is. De jongen deed zelf ook verslag op sociale media van zijn bezoekje aan Amsterdam. De voetballer en de fan met zijn familie ontmoetten elkaar in het Conservatorium Hotel in Oud-Zuid. Het is niet bekend of de jongen alsnog een shirt van de Amsterdamse spelmaker heeft gekregen.

Het Champions League-duel tussen Lille en Ajax eindigde in 0-2. In de wedstrijd scoorde Ziyech al in de tweede minuut de 1-0 voor de Amsterdammers.