Dieren

Zieke koe krijgt eigen partytent tegen de hitte in Losser

Bijna alle koeien van boer Martin Oldenhof in gemeente Losser zoeken met deze tropische temperaturen de koelte van de stal op. Maar voor één koe is dit een onmogelijke opgave. Ze is op dit moment zo ziek, dat ze niet kan opstaan en dus achterblijft in de hete wei. Om de koe toch wat verkoeling te geven heeft boer Martin een creatieve oplossing bedacht: een partytent.

“De dierenarts dacht eerst dat hij een gewrichtsontsteking had en daarom niet kon opstaan”, laat Martin weten op zijn Facebookpagina. “Maar nadat haar medicijnkuur was afgelopen, kon ze nog steeds niet zelfstandig overeind komen.”

Op dit moment weten ze nog steeds niet wat er met de koe aan de hand is. Wel laat de boer weten dat er niets mis is met haar eetlust.

Omdat alle koeien even belangrijk zijn voor boer Martin, ook deze zieke, blijft hij de koe extra verzorgen. “Ik heb er een mooie taak bij om haar regelmatig, vooral met deze temperaturen, vers voer en water te brengen op het land”, schrijft Martin. “Daarnaast verleg ik haar met regelmaat naar een schonere plek in de weide.”

lees ook: Te schattig: paard en konijn zijn beste vriendjes

Stal

De rest van de koeien zoekt met dit weer verkoeling in de stal: “Daar is meer schaduw en koelere matrassen waar de dieren op liggen.” Omdat dat voor de zieke koe niet mogelijk is, maar Martin haar ook niet in de zon kon laten liggen, besloot hij een partytent te plaatsen. “Zo heeft ze haar nodige schaduw. Hopelijk kan ze over een paar dagen zelf ook de schaduwplek opzoeken.”

 

 

Beeld: Facebook.nl/BoerMartin2