Dieren

Zestig uur taakstraf voor Eindhovenaar die stinkdier sloeg en verdronk

Een taakstraf van zestig uur heeft Ton van der Zanden uit Eindhoven gekregen voor het doden van een stinkdier in juli 2017. Hij sloeg het beest met een schop en verdronk het vervolgens in een emmer, omdat het stinkdier een bedreiging voor de vogels in zijn tuin vormde.

De mishandeling kwam aan het licht, omdat het stadsdeel waar Ton woont, na het incident overspoeld werd door de extreme geur van stinkdiervloeistof. Het stonk zo erg, dat de brandweer moest worden ingeschakeld om de geur te bestrijden.

Acuut gevaar

Ton vertelde de rechter hoe hij werd aangevallen door het dier en daarom geen andere keus had dan een schop te pakken en het beest op z’n kop te slaan. Hij  maakte zich zorgen over de vogels en knaagdieren die hij in zijn tuin hield. Omdat het stinkdier na de klap nog niet dood was, stopte hij hem met zijn kop naar beneden in een emmer. Dat deed het dier de das om.

Lees ook: Dierenbescherming wil voorkomen dat ouderen dieren moeten afstaan en zoekt ‘dierenbuddy’s’

De rechter is het niet eens met het handelen van de Eindhovenaar, Ton had het dier ook weg kunnen jagen. De taakstraf van 60 uur is volgens het hof dan ook een passende straf.

Foto: politie Eindhoven